Gritstralen of zandstralen in volksmond is een oppervlaktebehandeling van materialen waarbij zandkorrels, kokosnootschaal, droogijs, glasparels, … met behulp van een machine, namelijk een compressor en perslucht, tegen een voorwerp worden geblazen om een effect te bereiken; vaak gebruikt men deze methode om te reinigen of voor te bereiden.

Het oppervlak of object wordt hierdoor ruw en proper, dit zorgt voor een goede hechting van de aan te brengen afwerkingen zoals gespoten kurk. Het stralen gebeurt machinaal of handmatig. Bij het reinigen van gevels gebeurt dit uiteraard handmatig.

Het zandstralen is een goede methode om gevels van een woning te reinigen van hardnekkige vervuiling zoals oude verf of graffiti. Uiteraard niet alle gevels komen in aanmerking voor deze harde methode, maar daarvoor kan u rekenen op onze kennis en ervaring in het verschaffen van correct en deskundig advies.

Dikwijls gebruiken wij zandstralen bij de voorbehandeling ter voorbereiding op spuitkurk, pleisterwerken, schilderwerken, ….

Hiervoor beschikken wij over een mobiele installatie waardoor wij bij u ter plaatse de nodige werken kunnen uitvoeren.

Voordat wij aan de slag gaan met zandstralen zullen wij ramen en deuren zorgvuldig afplakken en andere bescherming aanbrengen zodat de ondergrond die niet in contact mag komen met de straal (zacht of hard) ook niet beschadigd kan geraken.

Tijdens het zandstralen zullen wij eveneens gebruik maken van de nodige stofnetten om geen overlast aan stof te veroorzaken. Persoon die de werken uitvoert draagt een masker en een speciale pak voor persoonlijke bescherming zodat de werken ook voor hem veilig en gemakkelijk kunnen verlopen. Na het uitvoeren van de werken zal alle afval, stof, grit, zand, … worden opgekuist en het project zal proper worden achtergelaten of voorbereid.

Zandstralen van gevels of reinigen van gevels door middel van zandstralen.

Zandstralen van metaal, zowel voor grote als kleinere elementen, bij metalen kunnen wij eveneens zorgen voor het aanbrengen van de nodige primer.

Zandstralen van beton als voorbereiding op kurk of schilderwerken.

Zandstralen van allerlei soorten hout, trappen, meubels, keukens, vloeren, … door het zandstralen zullen oude vernis- en verflagen verwijderd worden en optimaal voorbereid worden op verdere afwerking.

Bij het zandstralen van hout zal je voorwerp of object terug een natuurlijke kleur en uitstraling bekomen waardoor je deze ook zelf op eigen smaak kan nabehandelen.

Wens je meer informatie te bekomen of heb je nog andere vragen, of wens je vrijblijvend een offerte, aarzel dan niet om ons te contacteren .