De gevels van uw woning of pand zijn onderhevig aan verschillende weersinvloeden, beschadiging door vorst, zon, groei van mossen en andere risico’s. Wanneer de gevels vervuild zijn, is gevelreiniging op zijn tijd belangrijk. Bovendien, een goede indruk over uw woning is van groot belang en vertelt veel over de eigenaar.

Grondige reiniging met de juiste techniek is daarom geen overbodige luxe; vertrouw uw gevel toe aan onze handen.

Wij hanteren verschillende reinigingsmethoden; dit is vaak afhankelijk van type ondergrond en aard van de vervuiling. Wij kiezen allereerst een passende oplossing zodat het vuil zo effectief mogelijk verwijderd wordt. Daarom wordt ter plaatse steeds bekeken welke techniek het best toepasbaar is op de vervuilde gevel.

Wij kunnen u alvast het volgende voorstellen:

Deze reinigingstechniek met koud of warm water onder druk brengt geen schade toe aan de steen en wordt dikwijls toegepast.

 

Het reinigen van de ondergrond met stoom wordt dikwijls gebruikt om hardnekkige en diepe vervuiling efficiënt te verwijderen. De ondergrond wordt hierbij niet beschadigd maar toch grondig gereinigd. Deze methode is heel doeltreffend tijdens het verwijderen van graffiti.

Biologische reiniging wordt vaak toegepast bij het ontmossen van daken, terrassen en uiteraard van gevels. Een biologisch afbreekbaar, zelfreinigend product wordt aangebracht op de oppervlakte en enkele weken later afgestoomd.

Zandstralen vereist vakmanschap en kennis van verschillende straalmiddelen. Daarom wordt hier bijzondere aandacht aan besteed; de ondergrond is bepalend voor de techniek, druk of middel dat gebruikt mag worden om beschadigingen te voorkomen. Elk product heeft immers een eigen toestel om de zuiverheid van straalmiddelen te garanderen. Naast reinigen van gevels worden dikwijls andere ondergronden behandeld met deze techniek. Zo kan je bijvoorbeeld ook metaal, beton, steen, hout, … zandstralen.

Het chemisch reinigen is goedkoper dan biologisch reinigen, maar heeft een grotere ecologische afdruk op ons milieu. Echter wordt deze techniek vaak toegepast bij het verwijderen van oude verf.

Wij hebben ervaring in verschillende reinigingswerken. Deze zijn ook heel belangrijk voor ons als voorbereidingswerken bij het spuiten van kurk.

Zo kunnen wij uw gevels - afhankelijk van uw specifieke wensen en ondergrond – koud of warm reinigen, reinigen met stoom, zandstralen, decaperen, …

 

Voor meer informatie over onze diensten of een offerte kan u steeds met ons contact opnemen. Wij staan uiteraard graag tot uw dienst!