Dankzij gevelisolatie met crepi oogt de gevel terug mooi en als nieuw. Alle oneffenheden worden mooi weggewerkt en het kleurengamma is enorm groot.

De buitengevel bepleisteren en isoleren is een goed alternatief voor de afwerking van nieuwe buitengevels als voor de renovatie en afwerking van bestaande gevels.

Over het algemeen worden deze soorten bepleistering het meest gebruikt: de minerale gevelbepleister of de kunstharspleister. Siliconenpleisters worden meestal gebruikt bij nieuwbouwwoningen, terwijl minerale pleisters meer geschikt zijn voor verbouwingen en renovaties, dankzij hun "ademend" vermogen ( waterdampdoorlatendheid ).

Het grootste verschil tussen deze soorten is het bindmiddel: Kunsthars voor kunstharspleisters en kalk (al dan niet in combinatie met cement) voor de minerale gevelpleisters.
Op het gebied van kwaliteit zijn beide soorten aan elkaar gewaagd, maar elk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen:

Kunstharspleister

De belangrijkste eigenschap is de bestandheid tegen weersinvloeden. Het bindmiddel betaat uit een kunsthars op basis van siloxaan, silicone of silicaat. Het is meer waterdicht dan de minerale (kalk-)pleister en daarom wordt het ook meer gebruikt bij nieuwbouwwoningen.
Het voordeel is wel dat deze veel elastischer zijn en op zeer grote oppervlakten kunnen gebruikt worden. Dit type van pleister bevat solventen.

Minerale gevelbepleistering

De belangrijkste eigenschap is de bijzonder goede waterdampdoorlaatbaarheid. De minerale gevelpleister (of kalkpleister) is dus het beste om het vocht naar buiten toe af te voeren. Vandaar dat het de betere keuze is voor oudere gebouwen omdat het risico op opstijgend vocht daar het grootst is.

Kalk in combinatie met cement is een iets ecologischer oplossing, maar minder geschikt voor woningen die reeds last hebben van opstijgend vocht omdat het materiaal is iets minder waterdampdoorlatend is. Als het water niet voldoende naar buiten kan, dan bestaat de mogelijkheid dat er schimmels ontstaan.

Vooraleer wij met de pleisterwerken gaan starten, zullen wij eerst een analyse van de buitengevels maken. Pas na een grondige voorbereiding passen wij het juiste pleistersysteem toe.

Voor elke soort ondergrond is een pleistersysteem mogelijk. Ook het uitzicht zal meebepalend zijn ( cementering, krabpleister, korrelpleiser, fijne sierpleister ) welke soort zal toegepast worden.

Wij maken een offerte met een duidelijk plan welk systeem waar zal toegepast worden.

Voor meer informatie over onze diensten of een offerte kan u steeds met ons contact opnemen. Wij staan uiteraard graag tot uw dienst!