Het voegwerk is de afwerking van de buitenzijde van uw woning; het heeft zowel een grote esthetische als isolerende werking en is vaak een belangrijk onderdeel of element bij het plaatsen van onze spuitkurk.

Uw gevel geeft uw woning het nodige elan en moet daarom met de meeste zorg worden behandeld.

Voor de nieuwbouw is het belangrijk de juiste kleur te kiezen want het voegwerk bepaalt het uitzicht van uw woning. Kwalitatief voegwerk zorgt voor een mooi uitzicht van uw woning en biedt de nodige duurzaamheid op lange termijn van de gevel en de woning.

Wij maken onderscheid in twee verschillende soorten, namelijk voegwerken uitgevoerd met traditionele voegmortels en voegwerken uitgevoerd met kant en klare voegmortels.

Traditionele voegmortel wordt ter plaatse bereid of ontworpen door middel van vermenging van bepaalde zand- en cementsoorten. Dikwijls spreken wij van “traditionele” kleuren: wit, gebroken wit, grijs,…

Wanneer er niet de gewenste kleur bereikt kan worden met de traditionele voegmortel kan er gebruik gemaakt worden van een kant en klare voegmortel! Wij vertrekken dan van de gewone voegmortel en voegen de nodige kleurpigmenten toe. Hiervoor beschikken wij en onze collega’s over een ruim kleuraanbod van de leverancier.

Vaak kiezen onze klanten voor het plaatsen van spuitkurk, maar een slechte voeg is een slechte basis voor deze werken. Daarom, als er ons werken worden toevertrouwd, controleren wij nauwkeurig of de voegen in een goede staat zijn.

Loskomende, uitgewaterde, oude of slechte voegen zorgen vaak voor veel vochtproblemen en uw gevel mist niet enkel zijn “elan” maar is ook ongezond.

Slechte voegen worden daarom uitgeslepen, wat op zich een delicate klus is en vereist het nodige vakmanschap. Wij hanteren verschillende technieken om tot het geschikte resultaat te komen.

Nadat de voegen werden uitgeslepen of uitgehakt wordt de ondergrond gereinigd. zie gevelreiniging.

Voegwerken zijn essentieel als bescherming om lang te kunnen genieten van uw gevel en uw woning en bepalen deels mee het uitzicht van een gevel bekleed met spuitkurk.

Vraag ons om advies voor uw nieuwe gevel, voor nieuwbouw of renovatie. Wij bieden u de juiste informatie, werken volgens de regels van ‘goed vakmanschap’, hebben een persoonlijke aanpak. Wij gaan mooi en verzorgd te werk voor een duurzaam resultaat.

Voor informatie, referenties of een gratis offerte kan u steeds bij ons terecht.