De beste oplossing is om eerst de verf te verwijderen alvorens de spuitkurk aan te brengen.
Spuitkurk kan inderdaad worden overschilderd. Hiervoor zijn testen gedaan met de fabrikant Suberlev en leverancier Liquid-Kurk. Ook kan er altijd een andere, nieuwe kleur spuitkurk aangebracht worden.
Er bestaat een standaardgamma van 29 kleuren. Verder kunnen alle gewenste kleuren aangemaakt worden volgens het RAL-kleursysteem of NCS.
Gespoten kurk is een waterafstotend afwerkingsproduct, hierdoor sluipt er geen vocht in de ondergrond. Het vereist dus al bij al geen speciaal onderhoud. Indien nodig kan de oppervlakte gereinigd worden met een hogedrukreiniger met weinig druk of met een zacht detergent. Ook kunnen er natuurlijk steeds herstellingswerken of reinigingswerken door ons uitgevoerd worden.
Voor sommige werken komt spuitkurk in aanmerking voor premies. Dit hangt echter sterk af van de gemeente, uw gezinssituatie en type werken. U kan hiervoor best uw gemeente contacteren.
Gespoten kurk is vooral een afwerkingsproduct, het heeft wel enkele bijkomende isolerende kenmerken. Hiervoor moet rekening gehouden worden met de warmtegeleidingscoëfficiënt van de kurk. Spuitkurk werkt warmte regulerend en beschermt de ondergrond, maar het is geen vervanging van een volwaardig isolatiemateriaal of systeem. Men kan gespoten kurk wel gebruiken in combinatie met isolatiematerialen die specifiek ontworpen zijn voor deze doeleinden. Zo is het mogelijk om spuitkurk in combinatie met kurkpasta van Suberlev aan te brengen.
Er zijn verschillende mogelijkheden om een egale afwerking te verkrijgen. Men kan kiezen voor een standaard bezetting met afgestemde materialen of bezetten met kurkpasta van Suberlev die wordt afgewerkt met spuitkurk. Hierdoor verdwijnt de structuur van de ondergrond en krijgt men een mooie egale afwerking.
De prijs verschilt van project tot project. Voor meer informatie kan u een vrijblijvende offerte aanvragen.
Spuitkurk wordt, om kwaliteit te garanderen, enkel aangebracht door erkende installateurs. Wij hebben een opleiding genoten en weten perfect hoe het aangebracht moet worden.
Mits de nodige voorbereidingswerken kan spuitkurk worden aangebracht op alle stevige, gezonde en propere ondergronden. Zowel beton, pannen, vezelcement, hout, pleisterwerk, tegels en metaal vormen geen probleem.
Gespoten kurk dempt geluid en zal dus bijdragen aan de akoestische isolatie van de ruimte. Het kan ook gecombineerd worden met kurkpasta van Suberlev voor een nog beter resultaat.
Men kan kiezen uit 5 verschillende soorten korreldiktes en types. Wij bieden steeds de juiste oplossing aan afhankelijk van uw project. Voor meer informatie hieromtrent mag u ons steeds vrijblijvend contacteren.
Kurk is waterafstotend, gecombineerd met een waterdichtingssysteem van Suberlev garanderen wij complete waterdichtheid.
Er geldt een wettelijke fabrieksgarantie van 10 jaar op spuitkurk.